Pogoji poslovanja
Zadnja osvežitev: 10.10. 2014

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji Spletnega trgovine stular.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S Spletno trgovino stular.com (v nadaljevanju »trgovina« ali »stular.com«) upravlja podjetje
Štular plus d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). Ob registraciji v sistem stular.com, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Trgovina www.stular.com je spletna trgovina, ki prodaja šivalne stroje, stroje za pakiranje, naprave za označevanje, sukance, opremo za trgovine in reprodukcijski material za proizvodnje. Splošni pogoji spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/04 – uradno prečiščeno besedilo, 114/06 – ZUE, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14, 19/15, 55/17 – ZKolT in 31/18 – ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo – ZVOP-1), Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15 in 40/17 – ZEKom-1). S spletno trgovino ŠTULAR PLUS (v nadaljevanju tudi » trgovina stular.com«) upravlja podjetje ŠTULAR PLUS d.o.o., Cankarjeva ulica 10, 4000 Kranj, matična številka:  1865595, davčna številka: SI45387214. 

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje stular.com, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

* a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
* b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
* c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
* d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),


* e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
* f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
* g) način plačila in dostave,
* h) časovno veljavnost ponudbe,
* i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
* j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba stular.com ažurira in spreminja pogosto in hitro. Cene veljajo za nakup preko spleta v primeru 100 % plačila z gotovino ali plačilo predračuna z nakazilom na TRR.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

* z gotovino ob prevzemu,
* z nakazilom na račun upravitelja stular.com – Štular plus d.o.o. (po predračunu),

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Cene

Cene izdelkov na spletni strani so v evrih (EUR) ne vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. DDV se obračuna ob končnem naročilu v košarici.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Pridržujemo si pravico o prekinitvi kupoprodajne pogodbe v primeru, da je prišlo do tehnične napake in da je v spletni trgovini prikazana napačna cena ali fotografija in da stranka ne sprejme nove ponudbe. Vsi nastali stroški niso v breme stranki. 

Postopek nakupa

1. Povzetek naročila
Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Na tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo.
 

2. Naročilo potrjeno
Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3. A) Predračun
V primeru, da je kupec izbral plačilo po predračunu, mu ponudnik na e-mail naslov pošlje uradni predračun, ki ga mora kupec plačati v 8. dneh od dneva izstavitve predračuna. Po prejetju nakazila plačanega predračuna ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in odpošlje.

3. B) Plačilo po povzetju
V primeru, da je kupec izbral plačilo po povzetju, mu ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in odpošlje. Kupec blago plača ob povzetju.

Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v  koraku registracije vnesete ID za DDV ter naziv podjetja. Ob vnosu ID za DDV in naziva podjetja, pomeni, da sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja.
 
Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru reklamacijskih pogojev iz točke 11.
 
Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).
 
Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja trgovine stular.com z razliko od predhodno omenjene možnosti odstopa od pogodbe.
 
Trgovina stular.com pravnim osebam omogoča naslednje načine plačila:
 
–          z nakazilom na transakcijski račun po ponudbi/predračunu
–          po povzetju z odkupnino

Garancija

Avery Dennison

1 letna garancija od datuma nakupa velja za sledeče artikle:
– Tagson stroji
– Fischbein stroji

Vsi ostali artikli proizvajalca Avery Dennison nimajo garancije. 

Fischbein

1 letna garancija od datuma nakupa velja za sledeče artikle:
– vse pakirne naprave proizvajalca Fiscbein 

Reprodukcijski material proizvajalca Fichbein nima garancije

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec ima pravico, da brez navedbe razloga v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) prodajalca najkasneje v 15 dneh obvesti, da bo vrnil kupljeno blago (na kontaktni e-naslov narocila@stular.com). Blago je potrebno vrniti v nadaljnjih 30 dneh od obvestila o vračilu blaga. Blago je potrebno vrniti nepoškodovano, v originalni embalaži ter priloženim računom. V kolikor je bilo blago plačano po predračunu ali po povzetju, se kupcu vrne kupnina za kupljene izdelke, a brez stroškov poštine in pakiranja.

Uporabnik spletne trgovine stular.com, lahko prekliče naročilo blaga še isti dan oddaje naročila do 14. ure oz. naslednji dan do 14. ure, če je bilo naročilo oddano po 16. uri.
Preklic naročila je možen izključno preko e-pošte
narocila@stular.com, kjer morajo biti navedeni podatki: številka naročila, ime in priimek kupca, naslov kupca.

Dostava

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je paketna distribucija DPD, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Spoštujemo vašo zasebnost

Štular plus Obvestila so elektronsko obvestilo, ki ga pripravlja in izdaja Štular plus d.o.o.

Štular plus Novice vsebujejo:
brezplačna gradiva, ki jih pripravljajo zaposleni v podjetju Štular plus d.o.o.
– novice s področja delovanja podjetja Štular plus d.o.o.
– koristne povezave, nasvete, …

Štular plus Obvestila praviloma pošiljamo enkrat mesečno in nikoli večkrat kot enkrat tedensko.

Prejemnik Štular plus Obvestila ima pravico do preklica prejemanja Štular plus Obvestil kadarkoli. Navodila za odjavo od Štular plus Obvestila so objavljena v vsaki številki Štular plus Obvestila

Elektronski naslov, na katerega Štular plus d.o.o. pošilja Štular plus Obvestila je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Imetniku elektronskega naslova, na katerega Štular plus d.o.o. pošilja Štular plus Obvestila pripadajo vse pravice v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

S prijavo na Štular plus Obvestila prijavitelj izrecno soglaša, da Štular plus d.o.o. njegov elektronski naslov shranjuje, upravlja z njim in ga uporablja za namen obveščanja prejemnika Štular plus Obvestila o aktualni ponudbi Štular plus d.o.o. ter posredovanje ostalih vsebin Štular plus Obvestila, za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih, in ugodnostih, ter za pošiljanje drugega reklamnega gradiva.

Štular plus d.o.o. lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki več ne bodo služili svojemu namenu.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh.

Štular plus d.o.o. si kar najbolj prizadeva za ohranjanje kakovosti in pravočasnosti informacij, predstavljenih na internetu. Vendar Štular plus d.o.o. ne odgovarja za morebitne napake ali za škodo, izgube in stroške nastale v zvezi z uporabo informacij predstavljenih tukaj. Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Upravitelj spletne trgovine www.stular.com je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo. Upravitelj stular.com lahko podatke v anonimni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Podjetje Štular plus d.o.o. podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predalo nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@stular.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Podatki o podjetju

Naziv: ŠTULAR PLUS d.o.o.
Naslov: cankarjeva ulica 10, 4000 Kranj
Spletna stran:
http://www.stular.com
E-pošta:
info@stular.com

Telefon: 059 049 860
Identifikacijska številka za DDV: SI45387214
Transakcijski račun BANKA INTESA SAN PAOLO KOPER D.D.: SI56 1010 0004 3620 410

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

Tomaž Štular, direktor

Niste prijavljeni

Nova stranka?

Pošljite povpraševanje